За фактом незаконного виділення земельних ділянок на території НПП "Меотида", нараховано збитків на суму 53 млн. 351тис. 186 грн.

За результатами заходів державного нагляду (контролю) Державною екологічною інспекцією у Донецькій області було встановлено факт незаконного виділення у приватну власність 11 земельних ділянок на території віднесеної до природно-заповідного фонду України – Національного природного парку «Меотида», біля сел. Бурякова Балка Мангушського району Донецької області, загальної площею 20,42 Га, для ведення  особистого селянського господарства. При огляді територій було встановлено, що приблизно 50% зазначених земельних ділянок розорено.

За матеріалами геоботанічного обстеження на даних земельних ділянках позростали  рослини занесені до Червоної Книги України а саме: ковила Лессінга – 646023 екземплярів, солодка гола – 214480 екземплярів. Таким чином   відповідно до Постанови КМУ від 07.11.2012 року №1030 «Про розмір компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги України, а також за знищення чи погіршення середовища їх перебування (зростання)» сума  нанесених збитків дорівнює 

На підставі наведеного, з метою захисту національної державності, відновлення законності при вирішенні суспільно важливого та соціально значущого питання, матеріали за зазначеним фактом незаконної передачі земельних ділянок природно-заповідного фонду – національного природного парку «Меотида»  у приватну власність для ведення особистого селянського господарства направлені до Головного управління ГВБКОЗ ГУ СБ України в Донецькій та Луганській областях для внесення відповідних відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань та організації за даним фактом  розслідування.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці