Сезон тиші з 1 квітня до 15 червня

З 1 квітня до 15 червня оголошується «сезоном тиші». У період масового розмноження диких тварин забороняється проведення робіт та заходів у природному середовищі, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (пальба, вибухові роботи, феєрверки, санітарні рубки лісу, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах тощо).

Державна екологічна інспекція у Донецькій області нагадує, що підприємства, установи, організації і громадяни при здійсненні будь-якої діяльності, що впливає або може вплинути на стан тваринного світу, зобов’язані забезпечувати охорону середовища існування, умов розмноження і шляхів міграції тварин.                        

За порушення вимог Закону України «Про тваринний світ» Державна екологічна інспекція у Донецькій області притягуватиме порушників до адміністративної відповідальності. Статтею 87 КУпАП за порушення вимог щодо охорони середовища перебування і шляхів міграції, переселення, акліматизації та схрещування диких тварин передбачена адміністративна відповідальність у вигляді накладення штрафу на громадян від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 до 850 грн.) і на посадових осіб - від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1190 грн.).

На час Сезону тиші Державна екологічна інспекція у Донецькій області посилить контроль щодо недопущення підвищеного шуму та неспокою в середовищах перебування диких тварин.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці