Розпочато операцію "Новорічна ялинка 2021"

Розпочато операцію "Новорічна ялинка 2021"

Державна екологічна інспекція у Донецькій області повідомляє про посилення заходів державного нагляду (контролю) під час періоду заготівлі дерев хвойних порід в період підготовки до 2021 року.

Відповідно до доручення Державної екологічної інспекції України від 25.11.2020 № 270, Державна екологічна інспекція у Донецькій області розпочинає заходи з виявлення незаконних рубок та перевезення новорічних ялинок , а також контроль за дотриманням правил торгівлі, законності реалізації та придбання новорічних ялинок на території області. Державною екологічною інспекцією у Донецькій області попереджено лісокористувачів, керівників ринків та торгівельних майданчиків, організаторів проведення ярмарок про безумовне дотримання вимог природоохоронного законодавства. Розроблено план по організації та проведенні заходів щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства під час заготівлі та реалізації хвойних насаджень в період підготовки до 2021 року спільно з працівниками органів внутрішніх справ, громадських інспекторів з охорони довкілля.

Довідка: Відповідно до статті 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі – КУпАП) незаконна порубка і пошкодження дерев або чагарників; перевезення, зберігання незаконно зрубаних дерев або чагарників; знищення або пошкодження лісових культур, сіянців або саджанців у лісових розсадниках і на плантаціях, а також молодняка природного походження і самосіву на площах, призначених під лісовідновлення – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян в розмірі від 510 до 1020 грн неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від 2550 до 5100 грн.

Згідно з ст. 88-1 КУпАП порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів рослинного світу - тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів (від 510 до 1700 грн.) доходів громадян з конфіскацією об’єктів рослинного світу чи без такої.

За шкоду, заподіяну лісу внаслідок самовільної рубки хвойних насаджень розраховуються збитки згідно «Такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної лісу», затверджених Постановою Кабінету міністрів України від 23.07.2008 року № 665

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці