Виявлення факту грубого порушення правил рибальства в прибережному районі Азовського моря та річки Кальміус у місті Маріуполь

29 листопада 2020 року під час здійснення заходів державного нагляду (контролю) дотримання вимог природоохоронного законодавства щодо вилучення (вилову) риби, раків та інших водних біоресурсів інспекторами Державної екологічної інспекції у Донецькій області, в прибережному районі Азовського моря та річки Кальміус у місті Маріуполь, виявлено факт грубого порушення правил рибальства.

Під час проведення заходів контролю інспекторами Державної екологічної інспекції у Донецькій області затримано чоловіка (браконьєра) який на човні здійснював вилов риби за допомогою заборонених знарядь лову (сітки) у річці Кальміус. При цьому було вилучено рибу піленгас 198 од., лобань 21 од. Загальна сума збитків спричинених внаслідок незаконного вилову риби склала 147 тисяч  135 грн.

За виявленими фактами відносно правопорушника складено протокол про адміністративні правопорушення за ст. 85 ч. 4 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

                   На місце скоєння правопорушення інспекторами Державної екологічної інспекції у Донецькій області були викликані співробітники Лівобережного ВП ГУНП у Донецькій області, якими в подальшому вказаний факт буде внесено до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ст. 249 Кримінального кодексу України. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці