Неодноразові звернення мешканців селища Ялта та керівників оздоровчих закладів щодо несанкціонованого сміттєзвалища розташованого на узбіччі дороги смт. Мангуш та с. Урзуф.

У засобах масової інформації та взагалі на сайті Громадської організації «Екологічний патруль» м. Маріуполь 11.11.2020 року викладена інформація про звернення до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України щодо неодноразових звернень мешканців селища Ялта та керівників оздоровчих закладів щодо несанкціонованого сміттєзвалища розташованого на узбіччі дороги смт. Мангуш та с. Урзуф.

Державною екологічною інспекцією у Донецькій області негайно 12.11.2020 року було організовано виїзд на місце, з залученням представників комунального підприємства та Ялтинської селищної ради. За вказаними координатами колись був розташований спеціально обладнаний майданчик з будівлею для тимчасового зберігання добрив. Після припинення його використання він прийшов у недбалість, частково розрушився, поріс травою та перетворився у несанкціоноване звалище будівельного сміття площею біля 80 квадратних метрів. Вказана земельна ділянка знаходиться за межами  селища Ялта, відноситься до земель комунальної власності та знаходиться у розпорядженні Мангушської РДА. 

Також звертаємо увагу, що протягом 2015-2020 років стосовно вказаного сміттєзвалища до Державної екологічної інспекції у Донецькій області ніхто не звертався, та вказана ділянка знаходиться на відстані від с. Ялта та взагалі оздоровчих закладів на узбережжі Азовського моря.

Відповідно до статті 21 Закону України «Про відходи» виконання вимог законодавства про відходи, ліквідація несанкціонованих і неконтрольованих звалищ відходів,  входить до повноважень органів місцевого самоврядування.

Приймаючи до уваги вищенаведене, керуючись статтею 202 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», Положенням про територіальні та міжрегіональні територіальні органи Держекоінспекції, затвердженого наказом Міністерства енергетики та захисту довкілля України від 07.04.2020р за № 230, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 16.04.2020р за № 350/34633 Мангушську РДА зобов’язано невідкладно вжити відповідні заходи по ліквідації сміттєзвалища згідно Порядку виявлення та обліку безхазяйних відходів затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України №1217 від 03.08.1998р.

Про  вжиті заходи повідомити Державну екологічну інспекцію у Донецькій області у встановлений законодавством строк.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці