КАТАСТРОФА!!! АТМОСФЕРНЕ ПОВІТРЯ ДОНЕЧЧИНИ ПІД ЗАГРОЗОЮ!!!

Сума збитків за забруднення атмосферного повітря внаслідок лісових пожеж на території Донецької області після ракетно-бомбових ударів становить майже  91 млрд 357 млн. гривень.

    Лісові пожежі, що виникли в результаті обстрілів окупантів та як наслідок забруднення атмосферного повітря тонами шкідливих речовин, таких як оксид та діоксид вуглецю, ангідрид сірчистий, оксиди азоту, тверді речовини, важкі метали, та інше - це загроза, яку несе російська військова агресія для екології не лише України, а й всього світу. Росія має нести відповідальність, і в тому числі за злочини проти довкілля.

Спеціалістами Державної екологічної інспекції у Донецькій області, керуючись діючою «Методикою розрахунку неорганізованих викидів забруднюючих речовин або суміші таких речовин в атмосферне повітря внаслідок виникнення надзвичайних ситуацій та/або під час дії воєнного стану та визначення розмірів завданої шкоди», затвердженою наказом Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України від 13 квітня 2022 р.,  розраховані збитки, нанесені державі через військову агресію рф та забруднення атмосферного повітря внаслідок лісових пожеж на території Донецької області. Сума збитків складає понад 91 млрд грн.

Так, за інформацією Донецького обласного управління лісового та мисливського господарства, станом на 01 червня 2022 року через обстріли пожежами пошкоджено близько 4200 га лісових масивів. Розмір завданої шкоди довкіллю через забруднення атмосферного повітрю, що було спричинено військовою агресією рф, складає понад двадцять дев’ять мільярдів шістдесят вісім мільйонів грн.

Через обстріли пожежами також пошкоджена велика площа лісу (вигорання лісу на площі 9000 Га) на території Національного природного парку «Святі Гори». Розмір завданої шкоди атмосферному повітрю в результаті військової агресії рф складає понад  шістдесят два мільярда двісті вісімдесят дев’ять мільйонів грн.

Відповідні матеріали та розрахунки передані до Оперативного штабу при Державній екологічній інспекції України та правоохоронних органів з метою документування та стягнення нанесеної шкоди довкіллю з російської федерації за допомогою важелів міжнародного судочинства.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці