Державна екологічна інспекція у Донецькій області продовжує розраховувати збитки, які завдані в результаті незаконної порубки насаджень.

Повномасштабне вторгнення росії до України з 24 лютого вже завдало та продовжує завдавати величезної шкоди людям, інфраструктурі та довкіллю.

Нині під російською окупацією та в зоні бойових дій перебуває значна територія лісів Донецької області, пожежами знищено понад 15 тис. гектарів. Сьогодні ліс є полем бою, прихистком для наших воїнів та є важливим природнім, цінним  ресурсом навколишнього середовища.

Державна екологічна інспекція у Донецької області в умовах воєнного стану продовжує активно працювати як самостійно так і з правоохоронними органами, здійснюючи спільні виїзди для фіксування порушення природоохоронного законодавства України та подальшого розрахунку шкоди завданої довкіллю.

Інспектори ДЕІ у Донецькій області, відповідно до постанов Головного управління Національної поліції в Донецької області постійно залучаються  в якості спеціалістів  для огляду місця події, з метою подальшого розрахунку збитків завданих в результаті незаконної порубки насаджень на території Донецької області. Останній раз  інспектори залучались на місто подій Краматорського та Покровського районів. Сума шкоди заподіяної довкіллю, в наслідок вирубування 62 дерев громадянами України, становить біля 3 млн. грн.

Інспекція завжди буде виявляти та запобігати безконтрольному вирубуванню лісів. Не один факт незаконної вирубку лісу не залишиться без розрахунку екологічних збитків. 

Закликаємо кожного громадянина не знищувати ліси. Бо як наслідок, довкілля буде потерпати не тільки від армії агресора, але і від байдужих до нашого довкілля громадян. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці