Позапланова перевірка Краматорського ПС ДРБВП ТДВ «ОБЛДОРРЕМБУД»

До Державної екологічної інспекції у Донецькій області надійшло звернення з громадської приймальні народного депутата України, до якого звернулися мешканці міста Краматорськ стосовно забруднення атмосферного повітря внаслідок виробничої діяльності Краматорського ПС ДРБВП ТДВ «ОБЛДОРРЕМБУД» . На підставі отриманого погодження на проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) Міністерства енергетики та захисту довкілля державні інспектори провели позапланову перевірку даного підприємства у період з 09.12.2019 по 20.12.2019р. В ході перевірки було встановлено, що на підприємстві є 7 організованих та 11 неорганізованих джерел викидів, на балансі підприємства перебуває 31 одиниця автотранспортних засобів. Викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря підприємство здійснює  на підставі Дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря №1412900000-2 від 06.09.2018р., виданого Департаментом екології та природних ресурсів Донецької обласної державної адміністрації, термін дії якого складає 10 років.

Перевіркою встановлені порушення Правил технічної  експлуатації установок очистки газу, затверджених наказом Міністерства охорони навколишнього природного середовища України 06.02.2009  N 52:

Також не здійснено інструментально-лабораторні вимірювання параметрів викидів пересувних джерел.

За виявлені порушення чотири відповідальні особи було притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. ч.1ст. 78 та  ч.2 ст.79 у вигляді штрафу.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці