Рейди "Новорічна ялинка 2020"

НАГАДУЄМО, ЩО НА ТЕРИТОРІЇ ДОНЕЦЬКОЇ  ОБЛАСТІ ПРОВОДИТЬСЯ ОПЕРАЦІЯ «НОВОРІЧНА ЯЛИНКА 2020»!

Інспекторами Державної екологічної інспекції у Донецькій області (далі – Інспекція) проведено заходи з виявлення незаконних рубок та перевезення новорічних ялинок, а також контроль за дотриманням правил торгівлі, законності реалізації та придбання новорічних ялинок на території  міст Краматорськ, Слов’янськ та Дружківка. Під час проведення перевірок були виявлені порушення вимог чинного природоохоронного законодавства, а саме відсутність дозвільних документів на реалізацію зелених насаджень (ялинки).

За виявлені порушення винних осіб було притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 88-1 КУпАП «порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів рослинного світу», що тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів (від 510 до 1700 грн.) доходів громадян з конфіскацією об’єктів рослинного світу чи без такої.

Також інспекція нагадує, що лісокористувачі мають право відпускати хвойні дерева лише за наявності супроводжуючих документів та товарного клейма на спилі кожної ялинки. Дерево без клейма вважається таким, що зрубано незаконно.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці