З підприємства стягнуто грошові кошти в сумі 218 тис.грн. в рахунок відшкодування шкоди за засмічення земельної ділянки побутовими відходами

Ще в 2018 році був встановлений факт засмічення Комунальним підприємством «Добропільська служба єдиного замовника» земельної ділянки площею 0,3500 га на території Світлівської сільської ради Добропільського району Донецької області твердими побутовими відходами.

За розрахунком Державної екологічної інспекції у Донецькій області зазначеними діями КП «Добропільська служба єдиного замовника» була завдана шкода довкіллю на суму 218 173,62 грн. 

Відшкодування завданих збитків підприємством добровільно не було здійснено, і тому, в березні 2020 року Костянтинівська місцева прокуратура звернулася до Господарського суду Донецької області в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції у Донецькій області з позовом до  КП «Добропільська служба єдиного замовника» про стягнення завданих збитків в судовому порядку.

Рішенням від 16 листопада 2020 року Господарський суд Донецької області позов задовольнив в повному обсязі.

22 листопада 2021 року Східний апеляційний господарський суд відхилив апеляційну скаргу підприємства на рішення суду першої інстанції.

Накази Господарського суду Донецької області про стягнення з підприємства збитків, завданих довкіллю, в сумі 218 173,62 грн. були направлені на примусове виконання до органів державної виконавчої служби.

В червні 2024 року з КП «Добропільська служба єдиного замовника» в примусовому порядку державною виконавчою службою були стягнуті грошові кошти в сумі 218 173,62 грн. в рахунок відшкодування шкоди за засмічення земельної ділянки побутовими відходами.

Державна екологічна інспекція у Донецькій області попри воєнний стан продовжує спільно з органами прокуратури здійснювати заходи щодо стягнення коштів за шкоду, заподіяну порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища, до бюджетів усіх рівнів.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці