ЗА РІШЕННЯМ СУДУ ПОРУШНИКИ СПЛАТЯТЬ 116 ТИС. ГРН. ШКОДИ, ЗАПОДІЯНОЇ НАВКОЛИШНЬОМУ ПРИРОДНОМУ СЕРЕДОВИЩУ

Завдяки спільним діям Державної екологічної інспекції у Донецькій області та Покровської окружної прокуратури, прийняті судові рішення про стягнення з двох осіб, які здійснювали  незаконний вилов риби за допомогою заборонених знарядь лову (рибальського тройника) на території Курахівської міської територіальної громади Покровського району Донецької області, шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу, в загальній сумі 116 тисяч гривень.  

Відділом державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, тваринного та рослинного світу, лісів та біоресурсів Державної екологічної інспекції у Донецькій області ще в листопаді 2021 року на водоймі, яка розташована в с.Сонцівка Курахівської міської територіальної громади Покровського району Донецької області,  були  виявлені факти грубого порушення правил рибальства, а саме: громадянами здійснювався незаконний вилов риби за допомогою заборонених знарядь лову.

Зазначеними діями громадяни завдали шкоди навколишньому природному середовищу на загальну суму 116 552 грн.

Порушники були притягнені до адміністративної відповідальності, але суму завданих збитків в добровільному порядку не відшкодували, що і стало підставою для стягнення заподіяної шкоди в судовому порядку.

Судовими рішеннями шкода, завдана незаконним виловом риби, стягнута з порушників в примусовому порядку на користь держави в особі Курахівської міської територіальної громади. 

 

Попри воєнний стан Державна екологічна інспекція у Донецькій області спільно з органами прокуратури продовжує здійснювати заходи щодо стягнення коштів за шкоду, заподіяну порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища, до бюджетів усіх рівнів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці