Семінар з питаннь діяльності державних органів в умовах воєнного стану

20 червня 2024 року за дорученням Голови облдержадміністрації, начальника обласної військової адміністрації від 15 січня 2024 року № 2/9-24 проведено семінар з представниками військових адміністрацій населених пунктів, райдержадміністрацій, районних військових адміністрацій, військово-цивільних адміністрацій та виконавчих органів сільських, селищних, міських рад області з актуальних питань діяльності державних органів в умовах воєнного стану. До участі в семінарі та обговорення питань взаємодії та співпраці різних державних органів влади Донецької області щодо фіксації фактів заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу, зокрема через забруднення атмосферного повітря також була залучена Державна екологічна інспекція у Донецькій області

У своїй доповіді в ході семінару представник Інспекції зазначив про наступне:

Відповідно до Положення про Державну екологічну інспекцію у Донецькій області,  Інспекція збирає, оброблює та узагальнює інформацію про факти злочинів проти довкілля, заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу та розрахунку зазначеної шкоди, спричиненої внаслідок збройної агресії російської федерації.

На сьогоднішній день Інспекція є єдиним державним органом, який уповноважений визначати шкоду, нанесену довкіллю внаслідок військової агресії рф проти України та  здійснювати розрахунки збитків нанесених державі військовими діями.

З початку військової агресії рф інспекцією здійснено 993 розрахунки розмірів збитків, нанесених довкіллю через забруднення атмосферного повітря. Розмір нанесеної шкоди становить більш як 137 мільярдів 907 мільйонів гривень.

227 розрахунків щодо забруднення земель на суму понад 29,6 млрд грн

За знищення лісового фонду (дерева, степи чагарники, лісова підстілка, тощо), в тому числі на території ПЗФ нараховано збитків на суму понад 522,7 млрд грн. За результатами комісійного обстеження, яке розпочалось наприкінці 2023 року розраховано 6 збитків на суму 16, 1 млрд грн

По кожному з зазначених зафіксованих фактів забруднення довкілля  прокуратурою відкриті кримінальні провадження. Матеріали будуть спрямовані до міжнародних арбітражних судів.

В ході семінару в черговий раз користуючись нагодою Інспекцією надані роз’яснення щодо користування електронним застосунком «ЕКОЗАГРОЗА» та фіксацію злочинів проти довкілля через зазначений застосунок.

 

Разом до перемоги. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці