За незаконну порубку дерев стягнуті завдані збитки державі в судовому порядку

Завдяки спільним діям Державної екологічної інспекції у Донецькій області, Покровської окружної прокуратури, Волноваської окружної прокуратури та Слов’янської окружної прокуратури з порушників природоохоронного законодавства судами стягнута шкода, заподіяна навколишньому природному середовищу, на загальну суму 101 360,08 грн.  

Незаконні порубки дерев були здійснені правопорушниками ще в 2021 році на територіях Добропільської, Волноваської та Лиманської територіальних громад Донецької області. Правопорушники були притягнені до кримінальної відповідальності, але шкоду, завдану порушенням природоохоронного законодавства, в добровільному порядку не відшкодували, що стало підставою для стягнення заподіяної шкоди в судовому порядку.

Завдані суми збитків навколишньому природному середовищу на загальну суму понад 101 тис.грн. судами були стягнуті з порушників природоохоронного законодавства на користь Добропільської міської територіальної громади, Ольгинської селищної територіальної громади та Лиманської міської територіальної громади Донецької області.

Попри воєнний стан продовжуються заходи щодо стягнення коштів за шкоду, заподіяну порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища, до бюджетів усіх рівнів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці