З комунального підприємства в судовому порядку стягнуто 170 тис. грн. за засмічення земельної ділянки

Державною екологічною інспекцією у Донецькій області ще в листопаді  2020 року був проведений позаплановий захід державного нагляду (контролю), під час якого було встановлено, що Комунальним підприємством «Благоустрій» в м.Слов’янськ Донецької області здійснено засмічення земельної ділянки відходами деревини, твердими побутовими та будівельними відходами, що є порушенням ст.96 Земельного кодексу України.

Наслідком таких дій стало нанесення збитків державі в сумі 206 тис. 494 грн.

Інспекцією було пред'явлена підприємству претензія про відшкодування завданих збитків, але в добровільному порядку підприємством була відшкодована лише частина суми завданих збитків у розмірі 36 тис. 494 грн.  

Тому, з метою стягнення збитків, завданих державі, інспекція звернулася з позовом до Господарського суду Донецької області про стягнення в примусовому порядку з КП «Благоустрій» несплачену суми шкоди у розмірі 170 тис.грн.

За результатами розгляду справи Господарським судом Донецької області прийнято рішення про задоволення позову в повному обсязі та стягнення з комунального підприємства на користь держави, Донецької обласної державної адміністрації та Слов’янської міської територіальної громади суми відшкодування шкоди, завданої державі внаслідок порушення природоохоронного законодавства, у розмірі 170 тис.грн. 

 

Державна екологічна інспекція у Донецькій області попри воєнний стан продовжує здійснювати заходи щодо стягнення коштів за шкоду, заподіяну порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища, до бюджетів усіх рівнів.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці