Увага! Розпочато сезон тиші!

Сезон тиші – це природоохоронний захід, що запроваджений на законодавчому рівні відповідно до статті 39 Закону України «Про тваринний світ» у період масового розмноження диких тварин з метою охорони середовища їх існування, умов розмноження та шляхів міграції.

Згідно із цією статтею у період розмноження диких тварин, з 1 квітня до 15 червня («сезон тиші»), зокрема забороняється проведення всіх видів рубок головного користування та всіх видів рубок формування і оздоровлення лісів на всіх лісових ділянках, що належать до відтворювальних ділянок відповідно до упорядкування мисливських угідь, на інших лісових ділянках, у межах територій природно-заповідного фонду.

Підприємства, установи, організації і громадяни при здійсненні будь-якої діяльності, що впливає або може вплинути на стан тваринного світу, зобов’язані забезпечувати охорону середовищ існування, умов розмноження і шляхів міграції тварин.

За порушення вимог вищезазначеної статті закону передбачена адміністративна відповідальність за статтею 87 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме:

Порушення вимог щодо охорони середовища перебування і шляхів міграції, переселення, акліматизації та схрещування диких тварин, - тягне за собою накладення штрафу на громадян від 510 до 850 грн і на посадових осіб - від 850 до 1190 грн.

Невжиття заходів щодо запобігання загибелі диких тварин, погіршенню середовища їх перебування та умов міграції або добування диких тварин, які зазнають лиха, -  тягне за собою накладення штрафу від 850 до 1190 грн.

Державна екологічна інспекція у Донецькій області закликає громадян до неухильного дотримання закону та дбайливого ставлення до тваринного світу.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці