Підприємство сплатило 54 тис.грн. за експлуатацію обладнання при відсутності дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря

Державною екологічною інспекцією у Донецькій області ще в березні 2021 року був проведений позаплановий захід державного нагляду (контролю), під час якого було встановлено, що підприємством в порушення вимог ст.11 Закону України “Про охорону атмосферного повітря” та в порушення порядку здійснення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря допускалась експлуатація обладнання, яке пов’язане з викидами забруднюючих речовин в атмосферне повітря,  за відсутності дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Наслідком таких дій стало нанесення збитків державі в сумі 54 тис. 743 грн.

Інспекцією було пред'явлена підприємству претензія про відшкодування завданих збитків, але в добровільному порядку зазначена сума не була відшкодована.  

У зв’язку з чим інспекція вимушена була звернутися до господарського суду з позовом про стягнення з підприємства суми завданих державі збитків в примусовому порядку.

За результатами розгляду матеріалів справи господарським судом в січні 2024 року винесено рішення щодо задоволення позову в повному обсязі.

Після прийняття судового рішення підприємство сплатило в повному обсязі суму завданих збитків, яка у відповідних частинах була зарахована до Державного бюджету,  обласного бюджету та  бюджету Маріупольської міської територіальної громади.  

 

Державна екологічна інспекція у Донецькій області попри воєнний стан продовжує здійснювати заходи щодо стягнення коштів за шкоду, заподіяну порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища, до бюджетів усіх рівнів.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці