Навчання з працівниками Інспекції на тему:«Вимоги до заповнення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Особливості заповнення декларацій за 2023 рік

Державна екологічна інспекція у Донецькій області (далі - Інспекція) продовжує вживати системних організаційних заходів з метою посилення контролю за безумовним дотриманням вимог антикорупційного законодавства України та усунення передумов і ризиків до вчинення корупційних правопорушень з боку працівників Інспекції.

З цією метою 1 березня 2024 року начальником Держекоінспекції у Донецькій області Олександром Євтуховим спільно з представником спеціально уповноваженого суб’єкта у сфері протидії корупції (працівником Національної поліції) було проведено навчання з працівниками Інспекції на тему «Вимоги до   заповнення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Особливості заповнення декларацій за 2023 рік».

Таке навчання проведено дистанційно у змішаному режимі із застосуванням сервісу відеотелефонії Zoom та текстових матеріалів, при забезпеченні безпеки життю та здоров’я працівників. 

До відома працівників Інспекції доведено вимоги щодо заповнення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в умовах воєнного стану, які подаються за звітний 2023 рік; актуальні роз’ясненням НАЗК з цього питання, корисні посилання з вказаної теми. 

Головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції Держекоінспекції у Донецькій області Володимир Синицький відповів на запитання слухачів щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно заходів фінансового контролю (подання декларацій, повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, повідомлення про відкриття валютного рахунку,та інше).

За результатами навчання здійснено вибіркову перевірку рівня знань  стосовно заходів фінансового контролю.

Наприкінці лекції наголошено на безумовне дотримання працівниками Інспекції вимог антикорупційного законодавства України та недопущення фактів їх  порушення. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці