Участь у нараді

Начальник Державної екологічної інспекції у Донецькій області Олександр Євтухов  взяв участь у розширеній нараді Державної екологічної інспекції України, яка відбулася 24 січня 2024 року у Хмельницькому.

На нараді були присутні Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець, т.в.о. Голови Державної екологічної інспекції України Ігор Зубович, голова Комітету Верховної ради України з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко, заступниця Голови Комітету Олена Криворучкіна / Olena Kryvoruchkina, народні депутати України, представники територіальних та міжрегіональних підрозділів Держекоінспекції.

У вступному слові Руслан Стрілець наголосив, що реформа Державної екологічної інспекції України – один із пріоритетів 2024 року.

Реформа повинна вирішити наступні завдання:

усунути дублювання функцій державного контролю іншими органами, сконцентрувати їх у межах ДЕІ;

посилити репутацію екологічного інспектора шляхом покращення умов праці, оновлення системи підготовки, підвищення заробітної плати;

створити щонайменше 10 сучасних лабораторій по всій країні;

зробити застосунок ЕкоЗагроза основним інструментом екологічного інспектора.

Міністр зазначив, що збитки довкіллю, про які ми говоримо на міжнародній арені – це напрацювання наших екоінспекторів. Вони необхідні як для виплати репарацій, так і для того, щоб показати світу екологічну ціну війни.

Вів нараду т.в.о. Голови Державної екологічної інспекції України Ігор Зубович, який заслухав звіти керівників територіальних та міжрегіональних  органів Держекоінспекції, а також надав вказівки щодо напрямів покращення роботи, зокрема напрямку взаємодії з органами місцевого самоврядування та правоохоронними органами.

Перший заступник голови Держекоінспекції Дмитро Заруба проінформував про результати роботи Державної екологічної інспекції у 2023 році.

Учасники наради обговорили результати діяльності інспекції, зокрема в умовах воєнного стану.

Окрему увагу приділено використанню в роботі вебресурсу «ЕкоЗагроза», залученню громадян до активної співпраці з Держекоінспекцією.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці