З ЖИТЕЛЯ ЛИМАНСЬКОЇ ОТГ СТЯГНУТО ПОНАД 73 ТИСЯЧ ГРН. ШКОДИ ЗА САМОВІЛЬНУ РУБКУ СОСНИ НА ТЕРИТОРІЇ НАЦІОНАЛЬНОГО ПРИРОДНОГО ПАРКУ «СВЯТІ ГОРИ»

Завдяки спільним діям Державної екологічної інспекції у Донецькій області та Слов’янської окружної прокуратури з порушника природоохоронного законодавства в судовому порядку стягнуто шкоду, заподіяну навколишньому природному середовищу, в сумі 73,25 тисяч гривень.  

В листопаді 2022 року житель м. Лимана Донецької області  на території кварталу 117 виділ 10 Дробишевського лісництва ДП «Лиманське лісове господарство», поблизу вул. Полтавскої в м. Лиман, що відноситься до складу Національного природного парку «Святі гори» та є територією природно-заповідного фонду України, здійснив незаконну рубку одного сухостійного дерева породи сосна.

Згідно проведеного розрахунку, загальний розмір заподіяної шкоди, завданої діями порушника в результаті незаконної рубки дерева, склав 73 249,00 грн.

В добровільному порядку шкода, завдана порушенням природоохоронного законодавства, відшкодована не була, що і стало підставою для стягнення заподіяної шкоди в судовому порядку.

Індустріальним районним судом м. Дніпропетровська прийнято рішення про стягнення з правопорушника в примусовому порядку на користь держави в особі Лиманської територіальної громади  Донецької області , шкоди, завданої незаконною порубкою дерева, в сумі 73 249,00 грн.

Попри воєнний стан Державна екологічна інспекція у Донецькій області спільно з органами прокуратури продовжує здійснювати заходи щодо стягнення коштів за шкоду, заподіяну порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища, до бюджетів усіх рівнів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці