Навчання з працівниками Інспекції на тему «Відновлення декларування, зміни в системі декларування, роз’яснення НАЗК

Державна екологічна інспекція у Донецькій області (далі - Інспекція) продовжує вживати системних організаційних заходів щодо контролю за безумовним дотриманням вимог антикорупційного законодавства України, у тому числі у сфері фінансового контролю та декларування.

З цією метою 30 листопада 2023 року головним спеціалістом з питань запобігання та виявлення корупції Держекоінспекції у Донецькій області Володимиром Синицьким було проведено навчання з працівниками Інспекції на тему «Відновлення декларування, зміни в системі декларування, роз’яснення НАЗК. Обмеження антикорупційного законодавства для держаних службовців».

Таке навчання проведено дистанційно у змішаному режимі із застосуванням сервісу відеотелефонії Zoom та текстових матеріалів, при забезпеченні безпеки життю та здоров’я працівників. 

До відома працівників Інспекції доведено вимоги щодо заповнення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в умовах воєнного стану, за 2021-2022 роки; актуальні роз’яснення НАЗК з цього питання, корисні посилання з вказаної теми. 

Роз’яснено особливості кампанії відновленого декларування та низки нововведень у сфері фінансового контролю для державних службовців.

Поінформовано про строки подання електронних декларацій, порядок їх вилучення з реєстру для певних категорій декларантів та проведення спеціальної перевірки щодо осіб, призначених у період дії воєнного стану. 

Окремо зупинено на питанні відтермінування обов’язку подання декларацій.

Доведено до відома працівників Інспекції особливості декларування житла за кордоном, декларування матеріальної допомоги, отриманої від інших  країн та міжнародних організацій, та матеріальної допомоги Кабінету Міністрів України для внутрішньо переміщених осіб.

Доповідач розповів про повернення обов’язку подання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані та повідомлення про відкриття валютного рахунка, роз’яснив особливості подання таких повідомлень. 

Доведено до відома основні вимоги Закону України “Про запобігання корупції” стосовно питань обмеження  антикорупційного законодавства для державних службовців

Наприкінці лекції наголошено на безумовне дотримання працівниками Інспекції вимог антикорупційного законодавства України, у тому числі стосовно декларування, фінансового контролю та обмеження антикорупційного законодавства для державних службовців.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці