ЗА РІШЕННЯМ СУДУ СТЯГНУТО ШКОДУ, НАНЕСЕНУ ДОВКІЛЛЮ

Завдяки спільним діям Державної екологічної інспекції у Донецькій області та Маріупольської окружної прокуратури, Маріупольської спеціалізованої прокуратура у військовій та оборонній сфері об'єднаних сил з порушників природоохоронного законодавства судовими органами стягнуто шкоду, заподіяну навколишньому природному середовищу в загальній сумі 68,37 тисяч гривень.  

Шкоду навколишньому природному середовищу було заподіяно незаконними порубками дерев, які здійснювались правопорушниками на території Маріупольського району Донецької області в 2021 році, і за фактами яких були відкриті кримінальні провадження.

В добровільному порядку шкода, завдана порушеннями природоохоронного законодавства, правопорушниками відшкодована не була, що і стало підставою для стягнення заподіяної шкоди в судовому порядку.

Ленінським районним судом м. Дніпропетровська та Дніпровським апеляційним судом прийняті рішення про стягнення з двох порушників в примусовому порядку на користь держави в особі Мангушської селищної територіальної громади  та Маріупольської міської ради Донецької області , шкоди, завданої незаконною порубкою дерев, у загальній сумі 68371,47 грн.

Попри воєнний стан Державна екологічна інспекція у Донецькій області спільно з органами прокуратури продовжує здійснювати заходи щодо стягнення коштів за шкоду, заподіяну порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища, до бюджетів усіх рівнів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці