Шкода від засмічення земель внаслідок руйнівних обстрілів об’єктів ДП «Торецьквугілля» сягнула більше 575 млн. грн.

Постійні обстріли Торецької громади призвели до руйнувань будівель та споруд ДП «Торецьквугілля», зруйновані та пошкоджені об’єкти на проммайданчиках шахт «Торецька» та «Центральна», а також Палац культури шахти «Північна» та дитячий оздоровчий центр «Берізка». 

Державною екологічною інспекцією у Донецькій області встановлено, що внаслідок збройної агресії та бойових дій під час дії воєнного стану на території Торецької міської територіальної громади засмічено земельні ділянки ДП «Торецьквугілля» в місті Торецьк, селищах Північне та Неліпівка Бахмутського району Донецької області.

Сума розрахованої шкоди завданої земельним ділянкам ДП «Торецьквугілля» внаслідок засмічення земель відходами від руйнувань становить 575,677 мільйонів гривень! 

Загальна площа засмічених земель відходами від руйнувань будівель та споруд ДП «Торецьквугілля» становить 3521 кв.м.

Розрахунки розміру шкоди внаслідок засмічення земель спрямовані до Державної екологічної інспекції України для подальшої фіксації, як факту негативного впливу на довкілля, внаслідок збройної агресії російської федерації проти України та до Донецької обласної прокуратури для відкриття кримінального провадження, а у подальшому мають стати підставою для стягнення з країни-агресора усієї шкоди, завданої довкіллю України.

Робота Інспекції щодо розрахунків збитків продовжується. Разом до перемоги!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці