Навчання на тему «Запобігання та врегулювання конфлікту інтересів»

Керівництво Державної екологічної інспекції у Донецькій області (далі - Інспекція) продовжує вживати системних організаційних заходів з метою контролю за безумовним дотриманням вимог антикорупційного законодавства України, попередження вчинення корупційних правопорушень з боку працівників Інспекції.

З цією метою 11 вересня 2023 року начальником Держекоінспекції у Донецькій області Олександром Євтуховим спільно з представниками спеціально уповноваженого суб’єкта у сфері протидії корупції (працівниками органів Національної поліції) було проведено для працівників Інспекції внутрішнє навчання на тему «Запобігання та врегулювання конфлікту інтересів».

Таке навчання проведено дистанційно із застосуванням сервісу відеотелефонії Zoom та текстових матеріалів, при забезпеченні безпеки життю та здоров’я   учасників навчання

В ході проведеної лекції було доведено до особового складу Інспекції загальні положення Закону України “Про запобігання корупції”, рекомендації Національного агентства з питань запобігання корупції з питань врегулювання конфлікту інтересів в діяльності державних службовців, а також щодо порядку повідомлення безпосереднього керівника про потенційний та реальний конфлікт інтересів.

Проінформовано про вимоги законодавства щодо алгоритму дій посадової  особи у зв’язку із виникненням у неї конфлікту інтересів, послідовності дій керівника у зв’язку із виникненням у підлеглої особи конфлікту інтересів. 

Окремо роз’яснено вимоги законодавства щодо запобігання конфлікту інтересів у зв’язку з наявністю в особи підприємств чи корпоративних прав, обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності.

Пояснено про вимоги законодавства в частині обмеження щодо одержання подарунків та обмеження спільної роботи близьких осіб.

За наслідками навчання наголошено на безумовне дотримання працівниками Інспекції вимог антикорупційного законодавства України та недопущення фактів їх  порушення

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці