В судовому порядку стягнено з підприємства шкоду, нанесену довкіллю

Державною екологічною інспекцією у Донецькій області ще в серпні 2021 року було проведено позаплановий захід державного нагляду (контролю), під час якого було виявлено недотримання підприємством нормативів дозволу на викиди та перевищення дозволених обсягів викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.  

Зазначеними діями підприємством було завдано збитків довкіллю на суму 152 127,12 грн.

В добровільному порядку зобов’язання по відшкодуванню нанесених збитків підприємством не були виконані.

У зв'язку з невчиненням дій щодо добровільного відшкодування збитків, Інспекція в січні 2022 року вимушена була звернутися до господарського суду з відповідним позовом про стягнення завданої суми збитків в примусовому порядку.

Підприємство з позовною заявою не погоджувалося та намагалося уникнути відповідальності.

Однак після тривалого судового розгляду позов Державної екологічної інспекції у Донецькій області задоволено в повному обсязі.

Судом прийнято рішення про стягнення з порушника в примусовому порядку на користь держави, Донецької обласної державної адміністрації та  Маріупольського міської територіальної громади суми відшкодування шкоди, завданої державі внаслідок порушення природоохоронного законодавства, у розмірі 152 127,12 грн. 

Державна екологічна інспекція у Донецькій області попри воєнний стан продовжує здійснювати заходи щодо стягнення коштів за шкоду, заподіяну порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища, до бюджетів усіх рівнів.

Разом працюємо на перемогу!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці