Результати роботи в ІІ кварталі 2023 року, встановлена шкода завдана земельним ресурсам внаслідок збройної агресії

      Протягом 2 кварталу 2023 року, Державна екологічна інспекція у Донецькій області у відповідності до Постанови КМУ від 20.03.2022 №326 «Про затвердження Порядку визначення шкоди та збитків, завданих Україні внаслідок збройної агресії російської федерації» здійснювала розрахунки шкоди довкіллю, яку завдала агресія рф на території України.

Руйнування будівель та споруд спричинені ракетно-артилерійськими обстрілами та бойовими діями, призвели до засмічення земель відходами від руйнувань на території житлової забудови населених пунктів, об’єктів соціального захисту населення, освітніх закладів та об’єктів природньо-заповідного фонду.

Протягом 2 кварталу 2023 року Державна екологічна інспекція у Донецькій області здійснила 22 розрахунки шкоди внаслідок засмічення земель Донецької області відходами від руйнувань внаслідок збройної агресії на загальну суму 16333175,837 тисяч гривень, у тому числі:

1 розрахунок по засміченню земель спричинені обстрілами Сіверського професійного ліцею у місті Сіверськ на суму 30715200 грн.

2 розрахунки по засміченню земель спричинені обстрілами Дружківського професійного ліцею та дитячого будинку-інтернату у місті Дружківка, на загальну суму 90347044,50 грн.

8 розрахунків по засміченню земель спричинені обстрілами закладів освіти (школи, позашкільний заклад, училище) та об’єкту соціального захисту населення, які розташовані у місті Костянтинівка на загальну суму 47007276,01 грн.

7 розрахунків по засміченню земель спричинені руйнуванням об’єктів природньо-заповідного фонду на території НПП «Святі Гори» на загальну суму 16014186856,27 грн.

1 розрахунок по засміченню земель спричинений обстрілами об’єкту соціального захисту населення у місті Лиман на суму 64399770 грн.

1 розрахунок по засміченню земель спричинений обстрілами об’єкту соціального захисту населення Новогродівської громади на суму 12599955 грн.

2 розрахунки по засміченню земель спричинені обстрілами закладів освіти розташованих на території Святогірської громади на загальну суму 73919736 грн.

Всі вищезазначені розрахунки розміру шкоди внаслідок засмічення земель були спрямовані до Державної екологічної інспекції України для подальшої фіксації, як факту негативного впливу на довкілля, внаслідок збройної агресії російської федерації проти України та до Донецької обласної прокуратури для відкриття кримінального провадження.

 

Спеціалісти Державної екологічної інспекції у Донецькій області продовжують виявляти факти засмічення земель внаслідок збройної агресії рф та встановлювати розмір заподіяння шкоди довкіллю України.

Працюємо на перемогу! Кожен на своєму фронті!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці