За незаконну порубку дерев стягнуто завданий збиток державі в судовому порядку

Завдяки спільним діям Державної екологічної інспекції у Донецькій області та Краматорської окружної прокуратури з порушника природоохоронного законодавства Дружківським міським судом Донецької області  стягнуто шкоду, заподіяну навколишньому природному середовищу, в сумі 125 298,19 грн.  

Ще в травні 2021 року правопорушником була здійснена незаконна порубка 16 дерев породи «Ясен» та «Акація» в лісосмузі між селами Старорайське та Райське Дружківського ОТГ Краматорського району Донецької області. Зазначеними діями було завдано державі збитків в сумі  125 298,19 грн.  

В добровільному порядку шкода, завдана порушенням природоохоронного законодавства, відшкодована не була, що стало підставою для стягнення заподіяної шкоди в судовому порядку.

Дружківським міським судом Донецької області прийнято рішення про стягнення з порушника природоохоронного законодавства на користь держави в особі Дружківської міської військової адміністрації Краматорського району Донецької області шкоди, завданої незаконною порубкою дерев, в сумі 125298,19  грн.

Попри воєнний стан продовжуються заходи щодо стягнення коштів за шкоду, заподіяну порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища, до бюджетів усіх рівнів.

     Разом працюємо на перемогу!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці