За рішенням суду з підприємства стягнуто шкоду, нанесену довкіллю

Ще в березні 2021 року працівниками Державної екологічної інспекції у Донецькій області було проведено позаплановий захід державного нагляду (контролю), під час якого було встановлено факт наднормативного скиду підприємством на території Маріупольського району Донецької області в період з 29.10.2020 по 29.03.2021 забруднюючих речовин із стічними водами, скинутих у Азовське море.

Розмірів збитків, заподіяних такими діями підприємством державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів, склав 327 931,85 грн.  Але в місячний термін зобов’язання по відшкодуванню збитків порушником природоохоронного законодавства не було виконано.

В вересні 2021 року Державна екологічна інспекція у Донецькій області звернулася до суду з відповідним позовом про стягнення завданої суми збитків в примусовому порядку.

Підприємство з позовною заявою не погоджувалося та намагалося уникнути відповідальності.

Однак після тривалого судового розгляду позов Державної екологічної інспекції у Донецькій області задоволено в повному обсязі.

Судом прийнято рішення про стягнення з порушника в примусовому порядку на користь держави, Донецької обласної державної адміністрації та  Маріупольського міської територіальної громади суми відшкодування шкоди, завданої державі внаслідок порушення природоохоронного законодавства, у розмірі 327 931, 85 грн. 

Збитки, заподіяні державі, Інспекцією стягнуто з підприємства-порушника природоохоронного законодавства у примусовому порядку. 

Разом працюємо на перемогу!

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці