Уряд затвердив Порядок поводження з побутовими відходами в особливих умовах

         Постійні обстріли, знищена комунальна техніка, заміновані шляхи та сміттєві полігони - це те, з чим щодня стикаються українці в населених пунктах, де ведуться активні бойові дії. За такої ситуації збір та вивезення побутових відходів від домогосподарств ускладнені, а в деяких випадках неможливі. 

Як справлятися із утвореними побутовими відходами, щоб не перетворити ці території на суцільні сміттєзвалища, визначив на своєму засіданні Кабінет Міністрів України.

“Сьогодні лінія активних бойових дій в Україні сягає більше тисячі кілометрів. Поруч з фронтом живуть українці, які у себе вдома чекають на Перемогу. Ми повинні забезпечити їм належні умови життя. Маємо, не чекаючи закінчення війни, подбати, щоб на цих територіях була організована робота із побутовими відходами вже зараз”, - прокоментував Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець. 

Порядок визначає особливості поводження з побутовими відходами в особливих умовах на територіях, які включаються до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією, що затверджується Мінреінтеграції.

У документі також йдеться про алгоритм дій з твердими побутовими відходами під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного, природного або воєнного характеру.

«Порядок поводження з побутовими відходами в особливих умовах» затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 19.06.2023 № 625 «Деякі питання поводження з побутовими відходами в особливих умовах».

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці