ЗА РІШЕННЯМ СУДУ СТЯГНУТО ШКОДУ, НАНЕСЕНУ ДОВКІЛЛЮ

Завдяки спільним діям Державної екологічної інспекції у Донецькій області та Волноваської окружної прокуратури, Маріупольської окружної прокуратури, а також Краматорської окружної прокуратури з порушників природоохоронного законодавства судовими органами стягнуто шкоду, заподіяну навколишньому природному середовищу в загальній сумі близько 114 тисяч гривень.  

Шкоду навколишньому природному середовищу було заподіяно незаконними порубками дерев, які здійснювались на територіях Маріупольського, Волноваського та Краматорського районів.

В добровільному порядку шкода, завдана порушенням природоохоронного законодавства, відшкодована не була, що стало підставою для стягнення заподіяної шкоди в судовому порядку.

За період лютий - травень 2023 року судовими органами прийнято 4 рішення про стягнення з порушників в примусовому порядку на користь держави в особі Мирненської селищної військово-цивільної адміністрації Волноваського району Донецької області, Волноваської міської військово-цивільної адміністрації Волноваського району Донецької області,  Краматорської міської військової адміністрації Краматорського району Донецької області та Нікольської селищної ради Маріупольського району Донецької області, шкоди, завданої незаконною порубкою дерев, у загальній сумі 113 845,30 грн.

Державна екологічна інспекція у Донецькій області спільно з органами прокуратури зробила ще один внесок в справу по збереженню довкілля та покарання винних в порушенні вимог природоохоронного законодавства.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці