ДЕІ у Донецькій області продовжує вживати системних організаційних заходів з метою посилення контролю за безумовним дотриманням вимог антикорупційного законодавства України!

Керівництво Державної екологічної інспекції у Донецькій області (далі - Інспекція) продовжує вживати системних організаційних заходів з метою посилення контролю за безумовним дотриманням вимог антикорупційного законодавства України, попередження вчинення корупційних правопорушень з боку працівників Інспекції.

З цією метою 02 червня 2023 року начальником Держекоінспекції у Донецькій області Олександром Євтуховим спільно з представниками спеціально уповноваженого суб’єкта у сфері протидії корупції (працівниками органів Національної поліції) було проведено для працівників Інспекції внутрішнє навчання у формі лекції на тему «Культура повідомлення про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень. Способи подання повідомлень про корупційні та пов’язані з корупцією  правопорушення працівниками Інспекції, порядок їх розгляду».

Таке навчання проведено дистанційно у змішаному режимі із застосуванням сервісу відеотелефонії Zoom та текстових матеріалів, при забезпеченні безпеки життю та здоров’я працівників. 

В ході проведеної лекції було доведено до особового складу Інспекції загальні положення щодо викривачів корупції, державний захист викривачів; право викривача на конфіденційність та анонімність, на отримання інформації, на винагороду; юридичну відповідальність викривача.

Проінформовано про вимоги законодавства щодо каналів повідомлень інформації про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень; вимоги до повідомлення викривача.

Окремо роз’яснено способи подання повідомлень про корупційні та пов’язані з корупцією  правопорушення працівниками Інспекції;  вимоги Закону, роз’яснення НАЗК щодо порядку здійснення перевірки за повідомленням викривача.

Пояснено про повноваження уповноважених осіб з питань запобігання та виявлення корупції у сфері захисту викривачів, та інше.

За наслідками навчання наголошено на безумовне дотримання працівниками Інспекції вимог антикорупційного законодавства України та недопущення фактів їх  порушення. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці