Першим заступником начальника Державної екологічної інспекції у Донецькій області Андрієм Ващаним надано інтерв‘ю телеканалу ТВ 7

В ефірі було висвітлено низку питань, пов‘язаних з роботою Інспекції в теперішній час та аспекти планування на найближче майбутнє.

Окремий ряд питань було присвячено ситуації, що склалася в м. Маріуполі. Насамперед можна зазначити, що Інспекцією визначені головні ризики для навколишнього середовища на даний момент. З таких факторів можна виділити негативний вплив на морське середовище, земельні ресурси, а також на атмосферне повітря. 

До початку повномасштабного вторгнення з очисних споруд Маріупольського водоканалу скидалося мільйони тон очищеної води в басейн Азовського моря. Але зараз ми не маємо ні якої інформації ні щодо кількості забруднених фекальних стоків, ні їх якість, а також в якому стані знаходяться і самі очисні споруди. Окреме велике занепокоєння викликає територія підприємств гігантів Ілліча та Азовсталі де ймовірно за все залишилась велика кількість хімічних речовин, наразі не відомий стан відстійників рідких відходів після масованих атак та бомбардувань. Наявність мільйонів тон будівельного сміття, що забруднює зараз землі міста є також одним з найважливіших питань. 

Ці та багато інших проблем є зараз тими чинниками, що можуть непоправно вплинути на природу, тому вказані фактори впливу вимагають невідкладних рішень хоча б в проектному плані, для того щоб буди готовими до скорішої ліквідації спричиненого навколишньому середовищу лиха.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці