Розпочато весняно-літню заборону на лов водних біоресурсів!

Державна екологічна інспекція у Донецькій області повідомляє, що з 1 квітня 2023 року на всіх рибогосподарських водних об’єктах Донецької області розпочато весняно-літню заборону на лов водних біоресурсів, яка триватиме:

-                 у річках - з 01 квітня до 21 травня 2023 року (50 діб);

-                 у водосховищах і озерах – з 01 квітня до 10 червня 2023 року (70 діб);

-                 у новостворених водних об’єктах, а також у придаткових системах річок та інших водних об’єктах  - з 01 квітня до 30 червня 2023 року (90 діб).

Нерест - це період розмноження риби. В цей час із року в рік вводиться заборона на вилов риби по всіх регіонах нашої країни, аби зберегти рибні запаси у водоймах. Саме заборона на вилов допомагає зміцнити екосистему у водоймах та збагатити наступний рибальський сезон.

Нагадуємо, що відповідно до Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 19.09.2022 року № 700 затверджені нові правила любительського і спортивного рибальства, які необхідно обов’язково дотримуватись усім без виключення громадянам для уникнення дисциплінарної, адміністративної, цивільної і кримінальної відповідальності.

Під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство на водоймах загального користування гачковими знаряддями лову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега за межами нерестовищ, а також в адміністративних межах населених пунктів. Забороняється здійснення будь-якого іншого способу вилову, в тому числі, з перевищенням дозволеної добової норми вилову – 3 кілограми та 1 штука.

Державна екологічна інспекція у Донецькій області попереджає, що за порушення правил рибальства порушники будуть притягуватися до адміністративної відповідальності відповідно до ч.3 та ч.4 ст.85, ст.91, ст.88-1 КУпАП. Сума штрафів за порушення правил рибальства згідно КУпАП становить від 34 до 680 грн.  Крім притягнення до адміністративної відповідальності з порушника стягується шкода за кожну особину незаконно виловленої риби. Такі заходи встановлюються з метою збереження водних біоресурсів і створення сприятливих умов для нересту риби. 

Просимо громадян дбайливо ставитися до водних живих ресурсів, не бути байдужими до їх збереження!

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці