Наслідки ракетного обстрілу м. Покровськ.


Вранці, 15 лютого 2023 року ворог завдав удару по місту Покровську Донецької області, ракети влучили у багатоповерхівку № 4 мікрорайону Сонячний.

Членами комісії з визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам на території Покровської міської територіальної громади Покровського району Донецької області здійснено обстеження прибудинкової земельної ділянки зруйнованого багатоквартирного будинку. За результатами огляду було встановлено засмічення земельної ділянки відходами від руйнувань (залишки деревини, бетону та металевих конструкцій, цегляний бій зруйнованих будівель) на площі 1300 кв. м. (об’єм відходів склав 754 куб. м.).

Державною екологічною інспекцією у Донецькій області, на підставі інформації наданої Покровською міською військовою адміністрацією Покровського району Донецької області був розрахований розмір шкоди внаслідок засмічення земель, який склав 72 млн. 799,74 тис. грн.

Розрахунок завданої шкоди був проведений відповідно до Методики для визначення шкоди зумовленої забрудненням і засміченням земельних ресурсів допущених унаслідок збройної агресії та бойових дій під час дії воєнного стану, затвердженої Наказом Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України від 04.04.2022 №167, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 11.04.2022 за №406/37742.

Державна екологічна інспекція у Донецькій області направила матеріали по вказаному розрахунку шкоди до Державної екологічної інспекції України для подальшої фіксації, як факту негативного впливу на довкілля, внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України та до Донецької обласної прокуратури для відкриття кримінального провадження.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці