Державна екологічна інспекція у Донецької області в умовах воєнного стану продовжує виїзди для фіксації порушення природоохоронного законодавства України

Державна екологічна інспекція у Донецької області в умовах воєнного стану продовжує активно працювати як самостійно так і з правоохоронними органами, здійснюючи спільні виїзди для фіксації порушення природоохоронного законодавства України та подальшого розрахунку шкоди завданої довкіллю.

Так, відповідно до постанови  Краматорського РУП  ГУНП в Донецькій області, інспектори Державної екологічної інспекції у Донецькій області, в черговий раз, залучені в якості спеціалістів  для огляду місця події на території Дружківської міської ТГ, Краматорського району Донецької  області з метою подальшого розрахунку збитків завданих в результаті незаконної порубки 9 дерев.  

За цим фактом сума шкоди завданої навколишньому природному середовищу склала понад сто п'ятдесят п'ять тисяч гривень.  

Загалом цього року, лише за період з 1 січня 2023 по 28 лютого 2023 року в наслідок незаконного вирубування дерев, Інспекцією вже розраховано та передано понад 30 матеріалів до правоохоронних органів. По переданим матеріалам розрахована шкода сягає від декілька тисяч до мільйонів  гривень, в залежності від кількості незаконно знесених дерев та їх діаметру.

 Інспекція попереджає, що і надалі буде вживати всі передбачені законодавством заходи державного нагляду (контролю). Закликаємо кожного громадянина не знищувати ліси.  

Разом працюємо на перемогу!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці