Вирубка лісу на контролі!

      Ліси відіграють велику роль у кліматичному балансі нашої планети. Та через протизаконну діяльність людини їхня площа поступово скорочується по всій Землі.

      Незважаючи на період військових дій, які охопили Донецьку область, продовжують існувати “ чорні лісоруби ”, які незаконно вирубують ліси.

       Державна екологічна інспекція у Донецької області в умовах воєнного стану активно працює з правоохоронними органами та здійснює спільні виїзди.

23.07.2022, на виконання постанови старшого слідчого Краматорського РУП Головного управління Національної поліції в Донецькій області, відбулось залучення спеціаліста Інспекції, з виїздом на місце за фактом незаконного знесення 2 (двох) сироростучих дерев на території Дружківської територіальної громади Краматорського району Донецької  області.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23 липня 2008 р. № 665 «Про  затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної лісу», інспектором Державної екологічної інспекції у Донецькій області на винну особу складено протокол про адміністративне правопорушення та виконано розрахунок шкоди на суму 10 150,65 грн.

         Інспекція попереджає, що і надалі буде вживати всі передбачені законодавством заходи державного нагляду (контролю). Безконтрольне вирубування лісів буде виявлятися та жодний з фактів незаконної вирубки лісу не залишиться без розрахунку екологічних збитків.  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці