Донеччина – багатостраждальна земля України!

Одним з найбільш промислових регіонів України - є Донецька область. Земельні ресурси області зазнають техногенного впливу від виробничої діяльності підприємств хімічної, металургійної, машинобудівної, добувної промисловості.

Земля – наш скарб, один з найцінніших природних ресурсів, котрий наразі страждає від нескінченних розривів снарядів та мін, від куп сміття та будівельних відходів, котрі утворюються від зруйнованих будівель, від нафтопродуктів та інших хімічних речовин, що забруднюють наш рідний край. Ми не можемо бути осторонь, коли знищують наш регіон.

Саме тому, Держава екологічна інспекція у Донецькій області відповідно до Методики визначення розмірів шкоди завданої землі, ґрунтам внаслідок надзвичайної ситуації та/або збройної агресії та бойових дій під час дії воєнного стану», затвердженої наказом Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України від 4 квітня 2022 року № 167 проводить розрахунки шкоди завданої засміченням земель.

Так в результаті ворожого обстрілу міста Костянтинівка повністю зруйновано котельню ОКП «Донецьктеплокомуненерго», в місті Бахмут значних пошкоджень зазнав виробничий майданчик ПАТ «Артемівський машинобудівний завод «Победа Труда», а в місті Селидове – майданчик ТОВ «ЦЗФ «Селидівська». В зв’язку з руйнуваннями на зазначених земельних ділянках утворилась велика кількість будівельних та інших відходів.

Загальна сума збитків завданих державі лише за ці три факти складає більше 124 мільйонів гривень.

Державна екологічна інспекція у Донецькій області й надалі буде вживати всі передбачені законодавством заходи державного нагляду (контролю) задля визначення розмірів збитків нанесених державі внаслідок збройної агресії.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці