Державна екологічна інспекція у Донецькій області закликає громадян не підпалювати суху траву на своїх земельних ділянках та прилеглих територіях

Поже́жа знищує матеріальні цінності, створює загрозу для життя людейтварин, негативно впливає на навколишнє природне середовище.

Нагадуємо, що 3 березня 2022 р. внесені зміни до Кримінального кодексу України, які посилюють відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану.  Зокрема у статті 113 «Диверсія» до переліку злочинів додано також навмисні підпали, зокрема й сухої рослинності. Для порушників передбачено покарання у вигляді ув'язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

Через спалювання сухої трави виникають пожежі у лісах, загоряються торфовища та втрачається родючість грунту. 

Під час воєнного стану ці дії становлять додаткову небезпеку, відволікають від виконання бойових завдань рятувальників, військових та правоохоронців і знижують обороноздатність країни.

Наразі продовжують фіксуватися підпали сухостою. Так, своїми протизаконними діями деякі громадяни, створюють пожежі, які не можливо приборкати без допомоги підрозділів ДСНС та інших служб. Ситуація критична у зв’язку із сухою погодою, що сприяє швидкому розповсюдженню вогню.

Пам’ятайте, життя - це не лише ви.

У час, коли наша крана у вогні війни, звертаємось до всіх українців, хто хоче допомогти своїй землі здолати окупанта - не створювати додаткових надзвичайних ситуацій службам, які й так щоденно рятують тисячі життів! Саме у той час, як рятувальники приборкують вами створену пожежу, десь їх допомоги чекають жінки та діти, які тримаються з останніх сил! 

Давайте будемо відповідальними та підтримаємо один одного!

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці