Щодо недопущення до перевірки.

До Державної екологічної інспекції у Донецькій області (далі – Інспекція) надійшло звернення фізичної особи стосовно порушення вимог природоохоронного законодавства внаслідок виробничої діяльності Акціонерним товариством «ДТЕК Добропільська ЦЗФ» (АТ «ДТЕК Добропільська ЦЗФ»), яке знаходиться у м. Добропілля.

На підставі отриманого Погодження на проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) Державної екологічної інспекції України та наказу Інспекції державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Донецької області 16.02.2022 здійснили виїзд для проведення позапланової перевірки АТ «ДТЕК Добропільська ЦЗФ», однак посадовими особами, в порушення вимог діючого законодавства України, інспекторів Державної екологічної інспекції у Донецькій області було не допущено до перевірки.

У присутності уповноваженої особи АТ «ДТЕК Добропільська ЦЗФ» та наряду поліції був складений відповідний акт не допуску.

За вчинення перешкод державним інспекторам з охорони навколишнього природного середовища Донецької області у виконанні покладених на них обов’язків на уповноважену особу АТ «ДТЕК Добропільська ЦЗФ» складено протокол про адміністративне правопорушення за статтею 1885 КУпАП.

На даний час Інспекцією готується заява до правоохоронних органів про вчинення злочину, передбаченого статтею 238 Кримінального кодексу України з боку посадових осіб АТ «ДТЕК Добропільська ЦЗФ».  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці