Незаконним виловом риби на річці Кальміус завдані збитки державі майже 43 000 грн.

За результатами заходів державного нагляду (контролю), які проводились Державною екологічною інспекцією у Донецькій області 28 січня 2022 року було зафіксовано три грубих порушень правил рибальства на річці Кальміус в межах міста Маріуполь.

Так, місцевий житель здійснював вилов водних біоресурсів за допомогою забороненого знаряддя лову типу «Парашут», яким було незаконно виловлено рибу: піленгас – 23 особини. Сума нанесеної шкоди, заподіяна внаслідок незаконного добування водних біоресурсів склала 42619 грн. На даного громадянина складені відповідні матеріали, які спрямовані до Відділу поліції №2 Маріупольського районного управління поліції ГУНП в Донецькій області для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.249 КК України.

Також,  того самого дня державними інспекторами виявлено ще двоє громадян, які здійснювали вилов водних біоресурсів за допомогою заборонених знарядь лову – типу «Парашут». Проте, завдяки оперативним діям Інспекції, порушники не встигли завдати шкоди державі. На даних громадян складені адміністративні протоколи за ч.4 ст.85 КУпАП, які спрямовані до суду для притягнення винних осіб до відповідальності.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці