Факт незаконного добування диких тварин

17 січня 2022 року за результатами заходів державного нагляду (контролю) у Покровському районі Донецької області, Державною екологічною інспекцією у Донецькій області було виявлено факт незаконного добування диких тварин.

Так, місцевий житель у заборонений час, за допомогою заборонених знарядь, а саме: металевої клітки-пастки та саморобної металевої петлі здійснював незаконне полювання на тварин. В результаті чого, йому вдалося добути одну особину фазана та зайця-русака. Відповідальність за дане правопорушення передбачена ч.2 ст.85 КУпАП та тягне за собою накладення штрафу на громадян від шістдесяти до ста двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1020 до 1700 грн).

Згідно розрахунку, здійсненого за «Таксами для обчислення розміру відшкодування збитків, завданих унаслідок порушення законодавства в галузі мисливського господарства та полювання (крім видів, занесених до Червоної книги України)», загальна сума збитків заподіяна внаслідок незаконного добування диких тварин склала 10000 грн.

За даним правопорушенням адміністративні матеріали направлені до суду для притягнення винної особи до відповідальності.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці