ПрАТ «МК «АЗОВСТАЛЬ» одне з найбільших забруднювачів атмосфери у Донецькій області

ПрАТ «МК «АЗОВСТАЛЬ» є одним з найбільших забруднювачів атмосфери у Донецькій області та посідає 9 місце серед підприємств з найбільшими викидами забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Вже в п’ятий раз протягом 2021року ПрАТ «МК «АЗОВСТАЛЬ» посилаючись на карантинні обмеження, безпідставно не допускає фахівців Держекоінспекції у Донецькій області до проведення позапланової перевірки у сфері охорони атмосферного повітря, тим самим намагаючись уникнути в черговий раз відповідальності.

Так, 29 грудня 2021р Держекоінспекція мала провести позапланову перевірку ПрАТ «МК «АЗОВСТАЛЬ» за скаргою громадянина на викиди забруднюючих речовин у атмосферне повітря на підставі отриманого Погодження Держекоінспекції України. Проте, не зважаючи на наявність необхідних підстав, документів та погоджень, державних інспекторів у черговий раз було не допущено на територію металургійного підприємства для здійснення заходів державного нагляду (контролю) та перевірки тверджень, викладених у зверненні.

За фактом недопуску було складено відповідний акт та викликано працівників поліції. Також інспекція звернулась до правоохоронних органів з заявою про злочин з боку посадових осіб підприємства та внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань з фактом опору представникові влади та безпідставному недопущенні до перевірки.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці