Заходи з виявлення незаконних рубок та перевезення новорічних ялинок

На виконання доручення Державної екологічної інспекції України від 19.11.2021 № 191 Державною екологічною інспекцією у Донецькій області посилено заходи державного нагляду (контролю) під час заготівлі та реалізації дерев хвойних порід у передноворічний період.

Інспекторами Державної екологічної інспекції у Донецькій області  проведено заходи з виявлення незаконних рубок та перевезення новорічних ялинок, а також контроль за дотриманням правил торгівлі, законності реалізації та придбання новорічних ялинок на території Донецької області. 

 Під час проведення перевірок виявлено 5 порушень вимог чинного природоохоронного законодавства.

За виявлені порушення було притягнуто 4 особи до адміністративної відповідальності за ст. 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме відсутність дозвільних документів на реалізацію зелених насаджень та 1 особу за ст. 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення за незаконну порубку зелених насаджень (ялинок) у вигляді штрафу на суму 1020 грн, сума шкоди заподіяної державі склала 1919,94 грн.

Державна екологічна інспекція у Донецькій області  закликає громадян купувати лише ялинки, які марковані биркою (чи спеціальною стрічкою) зі штрих-кодом, що підтверджує законність її заготівлі та реалізації.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці