Обстеження берегової смуги, огляд водопровідних труб та стану старого русла річки Казенний Торець

Останніми днями в мережі Інтернет розповсюджується відеоролик, на якому начебто відбувається забруднення річки Казенний Торець, м. Слов’янськ.

За інформацією відділу екології та природних ресурсів Слов’янської ВЦА відео було знято у вересні 2021 року під час капітального ремонту моста. По даному факту проводилось обстеження берегової смуги, огляд водопровідних труб та стану старого русла річки Казенний Торець. Будь-яких фактів аварійних скидів господарчо-побутових вод - не встановлено.

Однак, 16.12.2021 року, інспекторами відділу державного екологічного нагляду (контролю) водних ресурсів та морського середовища сумісно з відділом інструментально-лабораторного контролю № 1 Державної екологічної інспекції у Донецькій області було здійснено виїзд на місце події для з’ясування фактів, викладених у відео. За результатами огляду встановлено, що вода в річці має природний колір, неприємний запах відсутній. Фахівцями Інспекції відібрані проби води та проведено інструментально-лабораторні вимірювання  за результатами яких перевищень встановлених нормативів гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин в водному об’єкті не виявлено.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці