Факти грубих порушення правил рибальства на водоймі розташованій у с. Сонцівка Покровського району Донецької області.

За результатами заходів державного нагляду (контролю), які проводились Державною екологічною інспекцією у Донецькій області 13 листопада 2021 року було виявлено два факти грубих порушення правил рибальства на водоймі розташованій у с. Сонцівка Покровського району Донецької області.

Так, двоє місцевих жителів здійснювали вилов водних біоресурсів забороненим методом багріння, за допомогою колючого знаряддя лову - «гак-тройник». У такий спосіб їм вдалося добути риби, а саме: товстолоб – 30 екз., короп – 2 екз., судак – 5 екз.

Відповідно до змін, внесених згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 06.10.2021 року за № 1039, якими суттєво збільшені Такси для обчислення розміру відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів             сума нанесеної шкоди склала 116 тис 552 грн.

За даними правопорушеннями державним інспектором з охорони навколишнього природного середовища у Донецькій області, на даних громадян складені два адміністративні протоколи за ч.4 ст.85 КУпАП, які будуть спрямовані до суду для притягнення винних осіб до відповідальності

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці