Сума нанесеної шкоди,заподіяної внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів склала 88 349 грн.

За результатами заходів державного нагляду (контролю), які проводились Державною екологічною інспекцією у Донецькій області спільно з поліцією особливого призначення ГУНП в Донецькій області 29 жовтня 2021 року у м. Маріуполі на р. Кальміус було виявлено два факти грубих порушення правил рибальства.

Так, місцеві жителі здійснювали вилов водних біоресурсів за допомогою заборонених знарядь лову типу «Павук». У такий спосіб їм вдалося добути риби, а саме: піленгас – 38 екз., судак – 5 екз.

Відповідно до змін, внесених згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 06.10.20201 року за №1039, якими суттєво збільшені Такси для обчислення розміру відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів             сума нанесеної шкоди склала 88 349 грн.

За даним правопорушенням державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища у Донецькій області складені відповідні матеріали, які будуть спрямовані до Відділу поліції №2 Маріупольського районного управління поліції ГУНП в Донецькій області для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці