Встановлено факт випалювання сухої рослинності громадянином без дотримання порядку, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища

09 серпня 2021 року на території селища Сонцівка, Покровського району, Донецької області під час заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства, інспекторами Державної екологічної інспекції у Донецькій області встановлено факт випалювання сухої рослинності громадянином без дотримання порядку, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища.

За фактом порушення на громадянина складено протокол про адміністративне правопорушення з ч. 1 ст. 77-1 КУпАП «Самовільне випалювання рослинності або її залишків» на суму 6120 (шість тисяч сто двадцять) грн.

На місце пожежі викликано співробітників ГУ ДСНС України у Донецькій області.

Державна екологічна інспекція у Донецькій області нагадує, випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю і т. д. на узбіччі автомобільних доріг і залізниць, у парках, тощо у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища тягнуть за собою накладення штрафу:

-         на громадян від 3060 грн до 6120 грн;

-         на посадових осіб - від 15300 грн до 21420 грн.

Ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу

-         на громадян від 6120 грн до 12240 грн;

-         на посадових осіб від 21420 грн до 30600 грн.

 

Державна екологічна інспекція у Донецькій області вкотре наголошує: пожежі в екосистемах шкодять довкіллю, тваринному та рослинному світу, а дим є небезпечним для здоров’я людини!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці