Про забруднення акваторії Азовського моря лакофарбою.

16.07.2021р. приблизно о 11:46 до Державної екологічної інспекції у Донецькій області (далі – Інспекція) почали надходити повідомлення від громадян, щодо забруднення акваторії Азовського моря лакофарбовими матеріалами в районі міського пірсу розташованого на території Яхт-клубу «Азовсталь» за адресою: Приморський бульвар, 17, м. Маріуполь.

При виїзді на місце було з’ясовано, що під час фарбування пірсу зі сторони акваторії Азовського моря за допомогою компресорної фарбопульти частина фарби потрапила в акваторію моря, що призвело до його забруднення загальною площею біля 1100  метрів квадратних.

Відділом інструментально-лабораторного контролю №2 Державної екологічної інспекції у Донецькій області відібрані проби води з місця подій для проведення інструментально-лабораторних аналізів.

На місце події оперативно також прибули представники органів місцевої влади, рятувальної аварійно-водолазної служби та представники інших відомств.

Негайно прийняті міри по локалізації забруднення акваторії Азовського моря, також було використано сорбент, який своєчасно надала Маріупольська філія ДП «АМПУ», для збору плівки та локалізації фарбових плям на поверхні морської води.

На даний час Інспекцією вживаються заходи для притягнення відповідальних осіб до адміністративної відповідальності, збору необхідної інформації та розрахунок розміру шкоди завданої морському середовищу, шляхом його забруднення лакофарбовими матеріалами.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці