Внаслідок незаконної рубки дерев на Доннечині державі завдано збитків на суму більше 300 тис. грн

З метою всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження для огляду лісових ділянок та встановлення і визначення майнових збитків та викраденням деревини, інспектори Державної екологічної  інспекції у Донецькій області  були залучені СУ ГУНП в Донецькій області до слідчих дій досудового розслідування у кримінальному впровадженні з ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2, 3, 4 ст. 246 КК України..

З  11.01.2020 по 24.01.2020року було виявлено незаконне видалення дерев на території Нікольського району біля села Асланове, Донецької області, на 3-х ділянках вздовж залізничної колії - породи клен, ясень, акація, дуб.

24 січня 2020року під час проведення спільних слідчих дій  співробітниками управління карного розшуку, слідчого управління ГУНП в Донецькій області та бійців підрозділу «КОРД», було затримано 5-ть осіб причетних до незаконної порубки дерев. Речові докази – бензопили, дрова, були вилучені.

Всього внаслідок незаконної рубки було видалено 84 дерева. Інспекторами Державної екологічної інспекції у Донецькій області розраховано шкоду спричинену Державі внаслідок незаконної вирубки, яка   складає 344675,20 грн.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці