Внаслідок знищення дерев громадянину нарахували шкоду у сумі 8 800 грн.

27.07.2021 на гарячу лінію Державної екологічної інспекції у Донецькій області надійшло повідомлення щодо незаконного спилу дерев за адресою  м. Краматорськ, вул. Ярослава Мудрого 48а.

За даним фактом співробітниками Інспекції був здійснений оперативний виїзд та виявлено самовільний спил дерев у кількості 7 шт (1- ясен, 6 -ялинок).

На винну особу було складено протокол про адміністративне правопорушення за статтею 153 КУпАП. Санкції за даною статтею передбачають накладання штрафу на громадян від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб або фізичних осіб - підприємців - від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 08.04.1999 № 559 шкода заподіяна державі в наслідок знищення 7 дерев складає 8800 грн.

За даним фактом порушення природоохоронного законодавства винесена постанова про накладення адміністративного стягнення та готується лист пропозиція на добровільну сплату шкоди заподіяної державі внаслідок знищення дерев.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці