Щодо забруднення каналізаційними стоками зі зруйнованого колетора р. Мокрі Яли м. Волноваха

До Державної екологічної інспекції України (Далі – Держекоінспекція) надійшло звернення громадянина Косаревського І.М. щодо витоку каналізаційних стоків зі зруйнованого колектора розташованого за адресою: Донецька область, м. Волноваха, вул. Обуховського з подальшим потраплянням їх до р. Мокрі Яли.  

Фахівцями Інспекції за участю представників ДСНС, Волноваської ВЦА та заявника 14.05.2021 року проведено комісійне обстеження зазначеної території.

За результатами обстеження виявлено каналізаційну мережу, яка знаходиться у неналежному стані, з якої здійснюється вилив забруднених стічних вод з ознаками вмісту нафтопродуктів. Дані стоки потрапляють у р. Мокрі Яли.

На місці комісійного обстеження відібрані проби води та ґрунту для проведення інструментально-лабораторного вимірювання їх складу та властивостей.

Наразі за фактом обстеження каналізаційної мережі складається акт комісійного обстеження тверджень викладених у звернені громадянина та інструментально-лабораторний аналіз відібраних проб.

Державною екологічною інспекцією у Донецькій області направлено вимогу до Волноваської ВЦА щодо усунення порушення природоохоронного законодавства у галузі охорони водних ресурсів

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці